Facebook-Transparant
  • SPC 725x400 V1 01

Agenda

Voorronde

Zaterdag 20 januari 2018 vindt de voorronde plaats in de RobijnConcertzaal in Alkmaar. Per leeftijdscategorie gaan zes deelnemers door naar de halve finale op zaterdag 17 maart.

U bent van harte welkom de voorronde bij te wonen! De toegang is vrij. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren, de ervaring leert echter dat er voor iedereen plek is.

Halve finale

De halve finale vindt plaats op zaterdag 17 maart 2018 in de RobijnConcertzaal in Alkmaar.
De jury kiest per leeftijdscategorie drie deelnemers uit die in de finale mogen spelen op zaterdag 14 april in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

U bent van harte welkom de halve finale bij te wonen! De toegang is vrij. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren, de ervaring leert echter dat er voor iedereen plek is.

Finale

De finale vindt plaats in de Kleine Zaal van het Concertgebouw op zaterdag 14 april 2018, aanvang 14.00 uur.
De finale wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Voor de NTR presenteert zij zowel op radio als televisie programma’s over klassieke muziek. Dieuwertje is één van de vaste presentatoren van het Radio-4 programma Podium.

Dieuwertje Blok fotograaf Anouk de Kleermaeker klein

Wilt u de finale bijwonen, dan kunt u kaarten reserveren via www.concertgebouw.nl of via de Concertgebouwlijn: telefoon 0900 671 83 45, dagelijks van 10.00-17.00 uur.

Festival

De jury kiest één winnaar die Nederland mag vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival in Hamburg, dat van 7 t/m 10 september 2018 wordt gehouden. Elk land vaardigt één deelnemer af voor dit feestelijke en geheel verzorgde weekend, dat wordt aangeboden door Steinway & Sons. Iedere deelnemer mag vanzelfsprekend een ouder of verzorger meenemen. Hoogtepunt van het programma wordt het concert in de prachtige grote zaal van de Laeiszhalle, waar de deelnemers zondagmorgen mogen optreden voor 2000 man publiek! Daarnaast staan er een boottocht op de Elbe, een bezoek aan het grote dierenpark en een diner en rondleiding in de Steinway-fabriek op het programma.

Nathan Schaumann (winnaar categorie C, t/m 16 jaar) heeft Nederland op eervolle wijze vertegenwoordigd tijdens het 17e Internationaal Steinway Festival 2016 in Hamburg. Dat deed hij met Etude Op. 10, no. 6 van Chopin/Godowsky voor de linkerhand en Toccata Op. 11 van Prokofiev. Nathan heeft fantastisch gespeeld! Bravo!!!