Facebook-Transparant

  • SPC 725x400 V1 01

Deelname

Repertoire eisen

Voor wie?

Alle jonge amateurpianisten tot 17 jaar die geen vakopleiding volgen mogen deelnemen, evenals studenten in de vooropleiding van het conservatorium.

 

Spelniveau

Met betrekking tot het spelniveau hanteren we de volgende richtlijnen samengesteld aan de hand van de Nieuwe Leergang voor het piano-onderwijs van Drs. W. Chr. M. Kloppenburg:

Categorie A: het minimale spelniveau ligt op trap III

Categorie B: het minimale spelniveau ligt hoger dan trap III

Categorie C: het minimale spelniveau ligt hoger dan trap IV

Repertoire

Alle pianomuziek uit de klassieke, romantische en 20e eeuwse periode mag worden gespeeld.

Niet toegestaan zijn pianobewerkingen, quatre-mains, marsen, opera- en operettemuziek of pianowerken waarbij de piano anders wordt bespeeld dan via de toetsen.

Het gekozen muziekstuk moet in overeenstemming zijn met het niveau van de deelnemer.

 

Download hieronder de reportoire eisen in PDF formaat::

pdfRepertoire_eisen_2014.pdf

Reglement

Reglement

Aan het concours kunnen meedoen
Alle in Nederland woonachtige amateurpianisten en studenten in de vooropleiding van het conservatorium tot 17 jaar.

Leeftijd
De leeftijd van de deelnemer op 1 januari 2018 is bepalend voor indeling in de leeftijdscategorie.

Categorieën
A: t/m 10 jaar
B: t/m 13 jaar
C: t/m 16 jaar

Spelniveau
Met betrekking tot het spelniveau hanteren we de volgende criteria op basis van de Leergang voor het piano‚Äźonderwijs van drs. W. Chr. M. Kloppenburg:
Categorie A: het minimale spelniveau ligt op trap III of hoger
Categorie B: het minimale spelniveau ligt op trap IV of hoger
Categorie C: het minimale spelniveau ligt op trap V of hoger

Voorinschrijving

De inschrijving voor het Steinway Pianoconcours 2018 is gesloten.

De inschrijving start op 15 september 2017 en sluit op 1 december 2017 of op het moment dat het maximum aantal inschrijvingen is bereikt (50 deelnemers). De volgorde van binnenkomst van volledig ingevulde inschrijfformulieren én inschrijfgeld is bepalend voor deelname.

Het inschrijfgeld bedraagt € 25,-. Het inschrijfgeld dient uiterlijk 1 december 2017 te zijn ontvangen op rekening NL22 RABO 0109991257 t.n.v. Stichting MuziekRobijn te Alkmaar, met duidelijke vermelding van de naam van de deelnemer en de betreffende leeftijdscategorie.

De inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld ontvangen is en deelname per e-mail is bevestigd. Mocht inschrijfgeld betaald zijn, maar deelname is niet (meer) mogelijk, dan wordt het bedrag teruggestort. Bij annulering na bevestiging wordt het inschrijfgeld niet geretourneerd. Door deel te nemen ga je ermee akkoord dat foto’s, genomen tijdens het concours, verspreid mogen worden. Degenen die aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan, krijgen uiterlijk 1 december 2017 bericht of zij als deelnemer zijn ingeschreven.

Het programma wordt voor toelating door de organisatie beoordeeld. Zonder toestemming mogen deelnemers niet meer van het programma afwijken. Eventuele wijzigingen in het programma dienen uiterlijk twee weken voor de speeldatum binnen te zijn en moeten worden goedgekeurd door de organisatie.